фото: , УикипедияОсвен в Китай, Лунната нова година се отбелязва и

...
фото: , УикипедияОсвен в Китай, Лунната нова година се отбелязва и
Коментари Харесай

В Китай и различни страни в Азия настъпи Китайската нова годинa

фото: 

, Уикипедия

Освен в Китай, Лунната нова година се отбелязва и в други азиатски страни като Виетнам, Сингапур, Южна Корея, Тайланд и Индонезия.

Хората посещават фамилиите и околните си и празненствата нормално траят към две седмици. 

В Китай и разнообразни страни в Азия настъпи Китайската нова година, която през 2021 година е под знака на вола. 

 

Според митологията, волът е вторият знак в китайския зодиак след плъха. Животното е знак на усилената работа, а главният детайл за годината  е металът, тъй че се чака напредък на промишленостите, свързани с металите. 

Самите китайци дефинират Лунната нова година, като най-обичания и най-важния празник в културата им. Хората посещават фамилиите и околните си и празненствата нормално траят към две седмици. 

Пандемията обаче промени метода, по който ще протече празникът. Много събития ще се състоят онлайн, защото държавното управление посъветва хората да не пътуват, с цел да избегнат разпространяването на заболяването. Различни уеб сайтове оферират услуги в помощ на тези, които са били принудени да си останат по домовете, като виртуално събиране със фамилията, а доста забележителности оповестиха безвъзмезден вход.

 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР